4.jpgnarciszok.jpg

A CHE Homeopátiás Magániskola története

bóna dedikál.jpg

 

Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

2003-tól egy kis csoport Bóna László vezetésével rendszeresen összejár a homeopátia témájában.  2006-ban szintén Bóna László vezetésével megalakul a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság, melynek keretében 2006-tól beindulnak a homeopátiás klubhétfők. Bóna László népszerű homeopátiás témájú könyvei, a budapesti klubhétfők és más kihelyezett vidéki előadások nyomán többszáz fő homeopátia iránt érdeklődő csatlakozik a Gyógyművészeti Társaság tagjai közé.

 

 

 

Farokh csoportkép2..jpg

Mester Iskola

Az egyre növekvő csoporthoz rendszeresen érkezik Dr. Farokh Master homeopata orvos-professzor Indiából matéria medicát tanítani. Kb. 40 ember részvételével és Bóna László vezetésével közösségi homeopátiás iskolává szerveződik a társaság.  Dr. Horváth Katalin és Homeopátiás Akadémiájának oktatói is csatlakoznak az iskola tanári karához. Az évek során más nemzetközi előadók is – pl. Dr. Alok Pareek, Dr. Guy Kokelenberg és az azóta elhunyt Dr. Tinus Smits - közreműködnek vendégtanárként és a nemorvos hallgatók számára magyar homeopata orvosok oktatják a szükséges egészségügyi tantárgyakat.

 

 

1.jpg

Brit akkreditáció

Az iskola továbbfejlesztése érdekében 2009 és 2012 között tárgyalások folynak a londoni The Centre for Homeopathic Education Igazgatójával Marcus Fernandezzel a magyar homeopátiás iskola brit akkreditációjának céljából.  Az akkreditációs folyamat eredményeként az angol mintára kiegészült tanrend nyomán 2012 szeptemberében az iskola öt évre megszerzi a brit akkreditációt. Megszületik a CHE magyarországi partnerintézménye, a budapesti székhelyű CHE Homeopátiás Magániskola.

 

A hat éven át tanulmányaikban összetartó közösség 23 kitartó tagja 2012-ben sikeresen záróvizsgázik és ugyanaz év decemberében az India magyarországi nagykövetségén szervezett diplomaosztó ünnepség keretében Magyarországon először átveheti brit magándiplomáját.

 

CHE Homeopátiás Magániskola

2013-ban az oktatási tevékenység kiválik a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaságból és önálló szervezeti alapokon megalakul a CHE Homeopátiás Magániskola.

 

CHE_Logo.png