4.jpgnarciszok.jpg

Érdekességek: tudta-e, hogy...?

 

...Charles Darwin híres munkája, a Fajok Eredete sosem született volna meg, ha a tudós 10 évvel a mű megjelenése előtt súlyos állapotára nem kapott volna időben homeopátiás kezelést. A homeopátiából inspirációt merítve, Darwin ezután növényeken folytatott kísérleteket ultramagas higítású dózisokkal és személyesen is drámai hatásokat tapasztalt. Nyilvánosan azonban szégyellte megjelentetni eredményeit.

 

...Camille Pissarro a XIX. századi francia impresszionista festőművész ragaszkodott hozzá, hogy barátai és művésztársai - pl. Van Gogh, Monet, Renoir and Degas - mind homeopátiás kezelésben részesüljenek...és ha mégsem mentek el homeopátiás kezelésre, akkor Pissarro saját maga részesítette őket otthoni homeopátiás kezelésben.  

 

...A XIX. század zenei géniuszai, mint Beethoven, Paganini, Chopin and Wagner is homeopátiásan kezeltették magukat. Ezzel mind zenei berkekben és ezeken kívül is nagy érdeklődést keltettek.

 

...Legalább 11 amerikai elnök használt és népszerűsített homeopátiás szereket, illetve támogatott már homeopátiás orvosi kezelést megengedő és szabályozó törvényhozást (Lincoln, Tyler, Hayes, Garfield, Arthur, Harrison, McKinley, Coolidge, Harding, Hoover és Clinton), ahogy rajtuk kívül két Brit miniszterelnök is (Disraeli és Blair)

 

...II. Sándor orosz cár, I. és III. Napóleon francia császár, Izabella spanyol királyné és Károly angol herceg is mind a homeopátia mint "királyi" orvoslás mellett tették le a voksot. 

 

...Teréz Anya, Shlomo Carlebach Rabbi, valamint több, mint öt katolikus pápa - köztük IV. Pál Pápa is - a homeopátia elkötelezett felhasználói és támogatói voltak.

 

...David Beckham, Martina Navratilova, Boris Becker és több híres olimpikon fejezte ki nyilvánosan a homeopátia iránti elismerését. A francia  futball válogatott csapat is homeopátiával gyógyul a sportsérülésekből.

 

Forrás: Dana Ullman: ‘A homeopátia forradalma’