FIGYELEM! Iskolánk és honlapunk átalakítás alatt

4.jpgnarciszok.jpg

A CHE igazgatóját fogadta az indiai AYUSH Minisztérium 2014. 12. 18., Csütörtök

A CHE Homeopátiás Magániskola igazgatója 2014. novemberében az AYUSH Komplementer Medicina Minisztérium vendégeként indiai homeopátiás tanulmányúton vett részt Új Delhiben és Kolkatában.

A CHE Homeopátiás Magániskola igazgatója, Székely Andrea 2014. novemberében az indiai AYUSH - Ájervéda, Jóga & természetgyógyászat, Unani, Siddha és Homeopátia - Minisztérium vendégeként indiai homeopátiás tanulmányúton vett részt.

 

India méltán tekinthető a homeopátia mekkájának avagy modellországának.  Az indiai népesség körében a modern medicina után a homeopátia az egyik legnépszerűbb és legelismertebb gyógymód, aminek folyamatos fejlesztése állami prioritás.  India világelső szerepet képvisel mind a komplementer medicinák önálló minisztériumba való szervezésében, az egy országra koncentrálódó kutatási kapacitás és tevékenység tekintetében, a homeopátia alapellátásba történő integrálásában (állami klinikák és magánpraxisok), valamint az ezt kiszolgáló nagyszabású homeopátiás gyógyszeripara tekintetében is.

 

A tanulmányút főbb céljai voltak:

(a)   Megérteni (i) India homeopátiás gyógymóddal kapcsolatos intézményrendszerét és a homeopátiás ellátás illeszkedését a népegészségügyi ellátásba; (ii) a homeopátiás szakemberek képzési rendszerét (iii) a homeopátiás betegellátás rendszerét és intézményeit, valamint (iii) a homeopátiás kutatások prioritizálásának és finanszírozásának rendszerét.   

(b)  Megvizsgálni a CHE Homeopátiás Magániskola megfelelő indiai intézmény általi lehetséges tanulmányi akkreditációját.

 

A tanulmányút terjedelmébe beletartoztak az AYUSH Minisztérium főosztályai, az autonóm homeopátiás szakmai tanácsok – a Központi Homeopátiás Tanács (KHT) és a Központi Homeopátiás Kutató Tanács (KHKT), ezek regionális kutató központjai és az együttműködő tudományos intézmények, például az alapkutatásairól híres Bose Intézet, állami homeopátiás klinikák saját diagnosztikai egységeikkel és gyógyszertáraikkal, integrált állami klinikák ahol ötvözik a modern orvosi és a homeopátiás orvosi szolgáltatásokat, és végül az egyéni orvos-beteg kapcsolat.  Megtekintésre kerültek járó- és fekvőbeteg osztályok, kutató egységek, diagnosztikai laborok, gyógyszertárak és a homeopátiás orvosi főiskolák oktatási és gyakorlati képzési feltételei.

 

A tanulmányútról készült angol nyelvű jelentés elérhető a CHE Homeopátiás Magániskola  titkárságán.  A ritka tanulmányútról érdekes információkkal tarkított fotóalbum is készült.

 

IMG_0358.JPG

 

Székely Andrea, a CHE Homeopátás Magániskola Igazgatója Shri Nilanjan Sanyal AYUSH Államtitkárral, Jitendra Sharma Helyettes Államtitkárral és dr. Rajkumar Manchandával, az indiai Központi Homeopátiás Kutató Tanács Főigazgatójával az AYUSH Miniszrtérium épületében Új Delhiben.

 

Vissza az előző oldalra