4.jpgnarciszok.jpg

Négy éves klasszikus homeopátiás képzés

A klasszikus és posztmodern homeopátiás módszereket magas fokon integráló, főiskolai színvonalú klasszikus homeopátiás képzés orvosoknak és nem orvosoknak, brit magándiplomával. 

 

A 2017. szeptemberben induló új évfolyam Képzési Tájékoztatója március közepétől ezen az oldalon lesz megtalálható.


A magyarországi homeopátiás képzések között egyedülállóan:   

 1. Iskolarendszerű képzést nyújtunk: havi rendszerességű oktatással, közösséggel, gyakorlatias házi dolgozatokkal, több szintű vizsgarendszerrel, gyakorlati képzéssel, szakdolgozattal, és brit magándiplomával;
 2. A modern rendszerszemléletű homeopátiás gondolkodásmódot és szerválasztást is integráljuk képzésünkbe;
 3. A tanrend szerves része az oktató rendelői környezetet modellező, krónikus betegek állapotát hónapról hónapra követő és dokumentáló, másfél éven át tartott klasszikus homeopátiás klinikai gyakorlat; és
 4. Orvosok és más szakmákból érkezők együtt tanulnak, mely izgalmas és termékeny talajt biztosít az egyént középpontba helyező holisztikus gyógyítói tanulmányi munkához.

Képzésünk eredményesen ötvözi a hagyományos orvostudomány anatómiai, élettani és kórtani ismereteit a holisztikus gondolkodásmóddal, homeopátiás filozófiával és módszertannal; a klasszikus homeopátia ismereteit a klinikai és modern módszerekkel és gondolkodásmóddal; és a tudományos kompetenciákat a gyógyítás művészetének elsajátításával.

 

A tanulmányi program a CHE London másfél évtizede fennálló, a Middlesex Egyetem által már hat éve akkreditált sikeres tanulmányi programjára épül.

 

A képzés négy éven át évente szeptembertől júniusig havi egy hétvégéből áll, tehát évente 10 hétvége tantermi elfoglaltságot jelent.  Az oktatás legnagyobb része magyarul folyik, külföldi vendégelőadó esetén magyar tolmácsolással.

 

A négy éves képzés az alábbi két modul egymás utáni elvégzésével teljesíthető:


I. Homeopátiás filozófia modul: első + második év  

 

Ezt a modult annak az érdeklődőnek ajánljuk,

 1. akit komolyan érdekel a homeopátia és brit magándiplomáért biztosan végig szeretné csinálni a négyéves képzést,
 2. akit érdekel a homeopátia, de nem szeretne azonnal négy évre elköteleződni, vagy még nem biztos abban, hogy ez az útja,
 3. aki saját vagy családtagja gyógyulásához a homeopátia mélyebb megértését tűzi ki célul, vagy
 4. akit az embert  és környezetét egyaránt holisztikusan szemlélő gondolkodás- és gyógymód elsajátítása érdekel.

Kezdés feltétele: nincs
Modul végtanúsítványa: Látogatási igazolás a kétéves modul elvégzéséről.

II. Homeopátiás praxis modul: harmadik + negyedik év 

 

Ezt a modult az első két év folytatásaként ajánljuk azoknak, akik komolyan szeretnének foglalkozni a homeopátiás gyógyítással:

 1. homeopátiás magánpraxisban dolgozni kívánó orvosoknak, és
 2. olyan nem-orvos végzettségűeknek, akik homeopátiás tanácsadással szeretnének kiegészítő segítséget nyújtani orvosi felügyelet alatt álló családtagjaiknak és ismerőseiknek, homeopátiás témakörű ismeretterjesztéssel kívánnak foglalkozni, vagy külföldi praxis megnyitásában gondolkodnak.  

Kezdés feltételei:

 1. az első két év sikeres teljesítése, vagy felvételi vizsga homeopátia elmélete, módszertana és materia medica témában.
 2. érettségi,
 3. felsőfokú egészségügyi végzettség vagy középfokú, természetgyógyászoknak szóló ENKK egészségügyi modulvizsga igazolása

Modul végtanúsítványa: CHE brit magándiploma.

 

A fenti két modul tartalma megfelel az eddig egységes osztatlan négyéves képzés keretében oktatott képzési tartalomnak.

 

Szakorvos végzettségű magándiplomásainknak lehetőségük van egyetemi homeopátiás licenszvizsga letételére is.


A négyéves képzésbe az akut alaptanfolyam elvégzése nélkül megfelelő homeopátiás alapszintű előképzettség igazolásával is lehetőség van csatlakozni.

 

Tanuljon nálunk!

 

  • Képzésünk óraszámában és tematikájában orvosok és nem orvosok számára is a legátfogóbb homeopátiás képzés Magyarországon.
  • Megfelelünk az európai homeopátiás szakmai szervezetek - ECH és ECCH – magas képzési követelményeinek is.