4.jpgnarciszok.jpg

Felvételi követelmények

I. Homeopátiás alapismeretek modul (első két év) 

Felvételi követelmények:

  1. CHE akut Alaptanfolyamon való részvétel, vagy más, legalább 40 órás homeopátiás előképzettség (pl. MHOE, CEDH, más magyar vagy külföldi tanfolyamok, kimondottan akut kezelés témájában) igazolása, vagy indokolt esetben szintfelmérő beszélgetés.

 

II. Homeopátiás praxis modul (második két év)

Felvételi követelmények:

  1. Érettségi bizonyítvány;
  2. Felsőfokú egészségügyi végzettség vagy egészségügyi szakdolgozói státusz (ENKK középfokú egészségügyi modulvizsga);
  3. Felvételi vizsga homeopátia elmélete és materia medica témában, vagy más szervezetnél letett és általunk elfogadott homeopátiás vizsgák.

 

Angol/ német nyelvtudás szükségessége

Az idegen nyelvek ismerete nem felvételi követelmény, de érdemes tudni, hogy az idő előrehaladtával az angol vagy német nyelv alapfokú/passzív ismeretére a nagyobb homeopátiás repertóriumok illetve szoftverek használatához szükség lehet.  A homeopátiás szoftverek között már folyamatban van magyar nyelvű alternatívák kialakulása, de a magyar nyelven is elérhető szakirodalom még viszonylag szűk körű.  Ennek ellenére a betegek jelentős hányada esetében elképzelhető a kizárólag magyar nyelvű forrásokat felhasználó gyógyítói munka is, azonban bizonyos, ritkábban előforduló szert igénylő betegek esetében a nemzetközi irodalom használata a gyógyításnál elengedhetetlen lehet.