4.jpgnarciszok.jpg

Gyakorlati képzés

A gyakorlati képzés a 4-éves képzés fontos és szerves része.  Célunk olyan szakemberek képzése, akik egyaránt képesek megfelelni a mindennapi praxis gyógyítói, üzleti, tudományos és személyes jellegű kihívásainak is

 

A gyakorlati képzés az első évben szakember által tartott nyilvános esetfelvétel megfigyelésével kezdődik, mely során a hallgatók betekintést nyernek a homeopátiás anamnézisfelvétel, az eredményes kérdezés technikáiba és művészetébe. 

 

A második évtől kezdve a gyakorlat homeopata orvosok melletti hospitálással, valamint kiscsoportokban történő esetfelvételi szemináriumokkal egészül ki, ahol a hallgatók saját maguk által felvett eseteket beszélhetik meg a homeopata szupervizorokkal és fejleszthetik esetfelvételi technikáikat.

 

A harmadik évben indul a szervezett klinikai gyakorlat, mely során az iskolai rendelőben megkezdődik valós betegek orvos szupervizor felügyelete alatti kezelése. A hallgatók tanulmányaik ebben a szakaszában már akár javaslatot is tehetnek a homeopátiás szerválasztásra és adagolásra, ezt azonban a szakmai gyakorlatot felügyelő orvos szupervizornak jóvá kell hagynia. Az orvos szupervizor vállal felelősséget a beteg homeopátiás kezeléséért és szükség esetén más gyógyító szakemberek bevonásáért. 

 

Az utolsó tanévben a hallgatók fokozatosan már a gyógyítás minden aspektusát gyakorolják, az esetfelvételt, szerválasztást, esetkövetést és a beteggel a konzultációk közötti kapcsolattartást is beleértve. Szakvizsgával rendelkező orvos végzettségű hallgatóink ettől az évtől már önállóan dolgozhatnak; nem orvos végzettségű hallgatók esetében az utolsó éves gyakorlat is orvosi szupervízió alatt folyik. 

 

A negyedik évben kerül sor a terapeuták kiegészítő, terapeuta, üzleti és praxismenedzsment jellegű gyakorlati képzésére, mely az önálló praxis sikeres fenntartásához elengedhetetlen terapeuta-beteg határtartási, pénzügyi és menedzsment kompetenciákat tanítja és felkészít az önálló homeopátiás tanácsadó praxis kihívásaira.