4.jpgnarciszok.jpg

Végtanúsítványok

A tanulmányi követelmények sikeres teljesítése esetén a végzett hallgatók a végtanúsítványként a CHE brit magándiplomáját nyerik el az alábbi minősítésekkel:

 

  1. "A" szint: Homeopátiás tanácsadó

    Ez az iskola elvégzésének legmagasabb szintje, felsőszintű gyakorlati képzettségnek felel meg (nem főiskolai végzettség). egyben automatikus brit homeopátiás működési engedélyt is jelent. Bizonyos helyi feltételek teljesülése mellett több más európai országban is jogosíthat homeopátiás praxisra.  Elismerése annak, hogy az erre a szintre értékelt hallgató tudása megfelel egy egészségügyileg képzett, napi homeopátiás praxist végző homeopátiás tanácsadó tudásának.

  2. "B" szint: Homeopátiás ismeretterjesztő
    Az erre a szintre értékelt hallgatók tudása megfelel egy olyan elméleti szakember tudásának, aki mélységében és részleteiben jártas a homeopátia elméletében, filozófiájában, történetében és gyakorlatában.

  3. "C" szint: Homeopátiás felhasználó
    Ez a szint csak alapvető tájékozottságot jelent a homeopátia elméleti és gyakorlati kérdéseiben.

További tanulmányi fokozatok megszerzésének lehetősége a végtanúsítvány birtokában

 

A magyarországi képzés elvégzése után végzett hallgatóinknak lehetőségük nyílik a nagy-britanniai Middlesex Egyetem BSc (Homeopátia) tudományos fokozatának megszerzésére is.  Ehhez a londoni CHE egy éves ún. BSc konverziós kurzusát kell sikeresen teljesíteni, melyet a Middlesex Egyetem oktatói bírálnak el. A konverziós kurzuson kért házidolgozatok beadásához felsőfokú angoltudás szükséges.

 

A BSc szint elérése után az angolul tudóknak az MSc fokozat elérésére több lehetőségük is van.  Például a brit University of Central Lancashire Egyetem MSc képzésének feltételeiről itt olvashat.

 

Indiában jelenleg a PhD fokozat megszerzésére irányuló képzés terve és megvalósítása is folyamatban van.